Tankki käynnistyy

Haluatko parantaa maailmaa ja vaikuttaa asioihin? Tankki on 18–25-vuotiaille nuorille tarkoitettu ajatushautomo, jossa pääset ottamaan kantaa nykyiseen kulutuskulttuuriin ja etsimään kestävämpiä ratkaisuja arkeen. Tankki käynnistyy elokuun lopulla Helsingissä, Jyväskylässä ja Rovaniemellä.

Paras tapa taltuttaa ympäristöahdistus on etsiä tietoa ja muuttaa omaa toimintaa – sekä auttaa muita tekemään sama. Suomen luonnonsuojeluliiton Tankki on 18–25-vuotiaille nuorille suunnattu ajatushautomo, jonka tarkoituksena on pohtia luonnonvarojen järkevää käyttöä, kyseenalaistaa totuttuja tapoja ja löytää parempia ratkaisuja arkeen.

Tankin vapaaehtoisena tapaat asiantuntijoita ja ympäristöviestinnän osaajia, opit mediaduunista ja vaikuttamisesta sekä kartutat tietoa ja osaamista Tankin kolmesta teemasta: vaatteet, ruoka ja matkustus. Teemojen mentoreina toimivat trashionista ja ekologisen vaatehuollon asiantuntija Outi Les Pyy, suojeluasiantuntija Annukka Valkeapää WWF:ltä sekä luontokuvaaja ja outdoor-toimittaja Marinella Himari. Mentoreiden lisäksi opit paljon myös Tankin puitteissa järjestettäviltä tutustumiskäynneiltä sekä työpajoissa vierailevilta aktivisteilta ja tekijöiltä.

Tankin pilottikaupungit syksyllä 2018 ovat Helsinki, Jyväskylä ja Rovaniemi. Tankki aloittaa toimintansa elokuun lopulla ja kokoontuu viikoittain lokakuulle saakka. Tapaamiset ovat lähinnä iltaisin. Tankkilaiset julkaisevat oivalluksensa lokakuun lopulla toteutettavassa somekampanjassa.