Ruokakauppabattlen startti!

Ruoka kattaa yli viidenneksen keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä. Ilmastopäästöjä syntyy koko matkalta tuotantotehtaista biojäteastiaan. Suurin uhka luonnon monimuotoisuudelle on laajeneva maatalous, erityisesti lihantuotanto. Jokainen voi vaikuttaa ilmastopäästöihin päivittäin omilla valinnoillaan.  Valintojen tekeminen …

Dyykkaus ei ole rikos vaan ekoteko

Dyykkaaminen tarkoittaa roskiin heitettyjen asioiden keräämistä käyttöön. Ruuan lisäksi roskiksesta voi ottaa käyttöön esimerkiksi tavaroita, huonekaluja tai vaatteita. Näin dyykatun hyödykkeen elinkaari pitenee ja uutena ostamisen tarve vähenee.

Dyykattukin voi olla gourmeeta

Suomessa tuhlataan vuosittain 400 miljoonaa kiloa syömäkelpoista ruokaa, josta 20 % on ravitsemuspalvelujen ylijäämää ja hävikkiä. Kekseliäisyydellä hyödynnät kaiken syömäkelpoisen ruoan, niin kotona kuin ammattikeittiössä. 

Toisen biojäte, toisen illallinen?

Ruokaan ja kestävään syömiseen perehtyessämme yhdeksi keskustelun aiheeksi nousi dyykkaus. Suuri osa porukastamme oli dyykannut, tai ainakin piti dyykkausta järkevänä keinona ehkäistä ruokahävikkiä ja vähentää omaa osaansa kulutuksesta. 

Kohti kohtuullista joulua

Tänään on Black Friday, mutta myös sen vastavoimaksi syntynyt Älä osta mitään -päivä. Luonnonvarojen kohtuukäytön kannalta on selvää, kumpi on viisaampi vaihtoehto. Yksi teemapäivä ei kuitenkaan takaa kokonaisvaltaisesti kestävää elämäntapaa: …

Ympäristö ja ruoka: Mitä enää saa syödä?

Välillä tuntuu, että kestävien valintojen tekeminen ruokakaupassa on kuin etsisi neulaa heinäsuovasta. Miten löytää ympäristöystävällinen tuote, joka sopii kukkarolle ja makunystyröille? Ruuhkaisessa ruokakaupassa stressin ja ahdistuksen iskiessä tulee helposti valittua vanhoja tuttuja, ympäristölle …

Dyykkaus ei ole rikos vaan ekoteko

Ruokahävikki on muodostunut merkittäväksi ongelmaksi länsimaissa. Maailmanlaajuisesti kaikesta tuotetusta ruuasta roskiin heitetään noin yksi kolmasosa. Tällä määrällä ruokittaisiin kaksi miljardia ihmistä. Kello on yhdeksän illalla ja ulkona sataa. Hyvä puoli …

Ruoantuotannon ympäristöongelmista

Jokainen meistä tuntee jonkun, joka on kokeillut pussikeitto-, kaalisoppa- tai kananmunadieettiä, joilla luvataan nopea ratkaisu ongelmaan. Yhtä moni on dieetin jälkeen huomannut, että ongelma on edelleen ratkaisematta eikä helpotuskaan ollut …

Tankin teema 3: Ruoka

Ruoantuotanto on maailmanlaajuisen luonnonsuojelun suurin yksittäinen haaste. Siitä johtuu jopa 26 % ilmastopäästöistä. Syömme liikaa lihaa ja muuta eläinten tuottamaa ravintoa: maatalouden käytössä olevasta maa-alasta 80 % on eläintuotannon käytössä. …