”Siinä ei tuolileikkejä tarvittu. Me sovittiin yhteen.”

Polyesterin tuottaminen kuluttaa 50 % enemmän energiaa kuin tavallisen puuvillan ja melkein kolme kertaa enemmän kuin luomupuuvillan. Polyesteri valmistetaan öljystä, eli sen valmistuksessa tuhotaan ilmastonmuutosta hillitseviä hiilinieluja, varsinkin jos polyester on huonolaatuista ja sen käyttöikä on lyhyt.

Videon puvun polyesteri on kestänyt käytössä jo vuosikymmenten ajan, jolloin myös ympäristökuormitus on pienentynyt käyttöiän kasvaessa. Uuden vaatteen sijaan kannattaakin tutkia mahdollisuuksia hankkia vastaava tai jopa upeampi ja persoonallisempi asu käytettynä. Käytetyissä vaatteissa ympäristökuormitus on aina huomattavasti pienempi ja etenkin vintagessa myös materiaalit ovat nykyisiä laadukkaampia. Vintagelöydöstä voikin löytää elinikäisen kumppanin.

On ympäristöteko luoda suhde jo olemassa oleviin vaatteisiin, ja pitää niistä hyvää huolta. Tässä yksi tarina rakkaasta vaatteesta ja siihen muodostuneesta vaatesuhteesta. Millainen on sinun vaatesuhteesi?

Vaatesuhde

"Siinä ei tuolileikkejä tarvittu. Me sovittiin yhteen."Polyesterin tuottaminen kuluttaa 50 % enemmän energiaa kuin tavallisen puuvillan ja melkein kolme kertaa enemmän kuin luomupuuvillan. Polyesteri valmistetaan öljystä, eli sen valmistuksessa tuhotaan ilmastonmuutosta hillitseviä hiilinieluja, varsinkin jos polyester on huonolaatuista ja sen käyttöikä on lyhyt.Videon puvun polyesteri on kestänyt käytössä jo vuosikymmenten ajan, jolloin myös ympäristökuormitus on pienentynyt käyttöiän kasvaessa. Uuden vaatteen sijaan kannattaakin tutkia mahdollisuuksia hankkia vastaava tai jopa upeampi ja persoonallisempi asu käytettynä. Käytetyissä vaatteissa ympäristökuormitus on aina huomattavasti pienempi ja etenkin vintagessa myös materiaalit ovat nykyisiä laadukkaampia. Vintagelöydöstä voikin löytää elinikäisen kumppanin.On ympäristöteko luoda suhde jo olemassa oleviin vaatteisiin, ja pitää niistä hyvää huolta. Tässä yksi tarina rakkaasta vaatteesta ja siihen muodostuneesta vaatesuhteesta. Millainen on sinun vaatesuhteesi?Kiitos Olga Poppius/Studio Fotonokka sekä Anssi Salminen!

Publiée par Tankki sur Mardi 20 novembre 2018

Kiitos Olga Poppius/Studio Fotonokka sekä Anssi Salminen!