“Äiti oli niin onnellinen susta. Mut mä halusin sut myös.”

Vuonna 2015 vaatteiden tuotannosta aiheutui enemmän hiilidioksidipäästöjä kuin kansainvälisestä lentoliikenteestä ja rahtikuljetuksesta yhteensä. 1,2 miljardin tonnin hiilidioksidipäästöt vastaavat 11 prosenttia koko maailman vuosittaisista päästöistä ja johtuivat erityisesti vaatetuotannon valtavasta kasvusta ja kertakäyttöisestä kulutuksesta. Vaatteita hankkiessa kannattaakin kyseenalaistaa omia kulutustottumuksia ja suosia kestävämpiä vaihtoehtoja pikamuodin ulkopuolelta. (Lähde: UNECE)

Tämä mekko säästyi onnekkaan rakkaustarinan myötä. Omassa elämässä päästöjä voikin pienentää suosimalla käytettyjä vaatteita ja huolehtimalla jo kaapeista löytyvistä aarteista. On ympäristöteko luoda suhde jo olemassa oleviin vaatteisiin, ja pitää niistä hyvää huolta. Millainen on sinun vaatesuhteesi?

Vaatesuhde

“Äiti oli niin onnellinen susta. Mut mä halusin sut myös.”Vuonna 2015 vaatteiden tuotannosta aiheutui enemmän hiilidioksidipäästöjä kuin kansainvälisestä lentoliikenteestä ja rahtikuljetuksesta yhteensä. 1,2 miljardin tonnin hiilidioksidipäästöt vastaavat 11 prosenttia koko maailman vuosittaisista päästöistä ja johtuivat erityisesti vaatetuotannon valtavasta kasvusta ja kertakäyttöisestä kulutuksesta. Vaatteita hankkiessa kannattaakin kyseenalaistaa omia kulutustottumuksia ja suosia kestävämpiä vaihtoehtoja pikamuodin ulkopuolelta. (Lähde: UNECE)Tämä mekko säästyi onnekkaan rakkaustarinan myötä. Omassa elämässä päästöjä voikin pienentää suosimalla käytettyjä vaatteita ja huolehtimalla jo kaapeista löytyvistä aarteista. On ympäristöteko luoda suhde jo olemassa oleviin vaatteisiin, ja pitää niistä hyvää huolta. Millainen on sinun vaatesuhteesi?Kiitos Olga Poppius/Studio Fotonokka sekä Emma Kievari!

Publiée par Tankki sur Lundi 19 novembre 2018

Kiitos Olga Poppius/Studio Fotonokka sekä Emma Kievari!